dijous, 29 de gener del 2015

Alumnes del Pi del Burgar viuen una jornada amb els gossos de l'Última Llar





La Fundació Última Llar ha acollit avui dimarts, 27 de gener, a una cinquantena d’alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Pi de Burgar de Reus per dur a terme un taller sobre civisme i tinença responsable d'animals de companyia a les instal·lacions del Centre de Recuperació d'Animals Abandonats.

El taller, que està adreçat als escolars de Reus i la demarcació de Tarragona, consisteix en una excursió educativa amb la finalitat conscienciar als escolars sobre la responsabilitat de tenir un animal de companyia amb l’objectiu d'evitar futurs abandonaments i educar amb valors de responsabilitat, civisme i respecte cap als animals. Així mateix, durant la visita els nens han fet una excursió pràctica i teòrica, en què els infants s’han pogut apropar als animals. A més, els nens de l’escola han pogut preguntar sobre els animals i el tema que més els ha interessat segons la Fundació ha estat el procés de salvar un animal dels carrers, com ara d'ençà que una persona es troba un animal abandonat als carrers, l'arribada al Centre i el futur d'aquest animal, la recuperació pel seu amo, una futura adopció o un apadrinament.

Per una altra banda, els infants també han pogut visitar el quiròfan on els han ensenyat com es fica un microxip a un gos, com és llegeix i també han parlat de la importància de l'esterilització de les mascotes per evitar la sobrepoblació. Després els alumnes han tingut un contacte directe amb els gossos quan els han tret de les gàbies i els han portat a jugar als patis, posteriorment han passejat per tota la finca, han visitat el cementiri d’animals i finalment els han guardat a les gàbies.

Segons els voluntaris, aquesta ha estat una «experiència educativa molt maca» i esperen que «aquesta experiència s'estengui a més escoles». En aquesta línia, molts nens han promès que tornaran amb les seves famílies a apadrinar un gosset i des del centre esperen que «els hi quedi aquest record i de grans serveixi perquè mai els abandonin».
Font
Nació Digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada