dimarts, 4 de juny del 2013

Wert accelerarà la llei perquè els toros tornin a Catalunya

Wert accelerarà la llei perquè els toros tornin a Catalunya





El ministre espanyol d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha anunciat avui que accelerarà la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè els toros siguin declarats bé d'interès cultural i, amb aquest pretext, se'n puguin tornar a organitzar corrides a Catalunya. Per fer-ho, presentarà una altra iniciativa legislativa. "A partir d'ara anirà molt ràpid", ha assegurat, després de lamentar-se que "hi ha hagut moltes ampliacions del termini d'esmenes", motiu pel qual la tramitació de la ILP taurina s'ha anat dilatant.

"Els temes de tramitació legislativa aniran a partir d'ara molt ràpids i no només això sinó que també s'articularan com una iniciativa legislativa del govern per la possibilitat de la consideració de la cultura taurina com a bé cultural immaterial", ha indicat Wert en una entrevista a la Cadena COPE.

La iniciativa, presentada per la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya, es va presentar a mitjans de febrer de l'any passat i, quan s'hagi aprovat, permetrà que la plaça de toros Monumental de Barcelona pugui tornar a organitzar-ne corrides.


Font de la Noticia Nació Digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada